Followers

Heart's Medicine


 
Hati sakit? Sakit hati ? Hati rosak? Rosak hati? Hati-hati bila hati anda sakit..

"Dr. ape masalah dengan hati saye ni?"

Haaa..kawan2 pernah ke tengok hati sendiri? pernah ke tahu bile hati kite sakit? bile hati kite sihat? 
Jaga-jagalah bile hati kite tidak sihat...sebab bile hati kite ni tidak sihat dan tidak dirawat secepatnye, takut-takut virus yang menyerang hati kite tak boleh nak dihapuskan lagi..

Ni dari tadi dok sembang pasai hati sakit ni pasai pa? Pemende hati sakit tu?..Same ke macam sakit hati bile kekasih hati dirampas orang lain? Same ke macam sakit hati bile melihat kekayaan dan kejayaan orang lain?
Owh, tidak sama sekali!! 
Hati SAKIT ni dikatakan apabila hati kite sudah jauh dari PENCIPTA! 
Apabila kite sering lalai,alpa,leka serta lupa akan tanggungjawab kita sebagai seorang HAMBA di muka bumi Allah ini..
Salahkanlah virus yang menyerang!!!
Betul,virus ada dimana-mana..tetapi virus ini bukan virus HIV,bukan virus H1N1apatah lagi virus B1N1..=D
Tetapi virus ini adalah virus yang terhebat di dunia ini dan yang akan kekal sehingga dunia ini berakhir..iaitu VIRUS SYAITAN!

Simptom2 apabila hati kita diserang penyakit ini :
1) Mula lalai untuk mengerjakan perkara wajib seperti solat.."yang sunat apatah lagi.."
2) Bersikap kurang ajar dan tidak menghormati orang tua terutamanya parent.."Kasihan mak ayah tu,penat lelah dijaga anak itu bagai menatang minyak yg full..anaknya menderhaka pula..sob2.." ='(
3) Bersikap acuh tidak acuh dalam melaksanakan amanah dan tanggungjawab yang diberikan
4) Amar mungkar nahi maaruf.."Orang yg terkena virus ini sudah pada tahap kritikal kerana mengajak keburukan dan meninggalkan kebaikan.."

"Segala penyakit pasti ada ubatnya kecuali Mati"



JOM JOIN SPA HATI!!!



 Rawatan yang terbaik untuk hati kita adalah ZIKIR tiap-tiap hari.
Dengan berzikir tiap-tipa hari secara istiqamah..insyaAllah..virus2 itu akan terhapus..Tetapi,mereka akan menyerang lagi..Jadi kita perlulah berzikir secara continously..agar virus2 itu hilang..dan hati kita akan menjadi SIHAT..:)

SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR!
Kalimah2 inilah yang akan merawat hati kita yang sakit..Disamping mendapat ganjaran pahala daripada Yang Maha Esa..Hemm 2 in 1 tu..tak rugi tau kalau mencuba..berzikir jer,hati kita jadi sihat..dapat pula ganjaran..:)
Senangkan? Mudah sahaja seperti mudah.com..huhu
Dahlah free je tau rawatan ni..rugi betol sape yg tak mencube!!

Jadi SELAMAT MENCUBE!!

::HAVE A ZIKR A DAY, MAKE THE SICKS AWAY::



2 coret:

milizazi said...

hmmm....good... by the way nk comment little bit...wrna blakang ni glap sngt ....cbe kontrakn cket ....hehehehehe

Istiqamahati said...

thanks nanti saye try edit lagi..:)

Powered by Blogger.

up